Kategoriat

Arkistot

Hämeen viesti 2009

Ville Pirttijoki, Arttu-Ville SalminenVille Pirttijoki lähetti Arttu-Ville Salmisen kuudennelle osuudelle

Järjestyksessä 65. Hämeen viesti hiihdettiin Kangasalan Kyötikkälässä Loppiaisena 6.1.2009 tuiskussa ja tuulessa. Viialan Viri osallistui viestiin kahdella A-sarjan joukkueella. Mukana oli 16 hiihtäjää. Viialan Viri ykkösjoukkue sijoittui hienosti kymmenenneksi ja kakkosjoukkuekin jätti taakseen kolme joukkuetta ja sijoittui 19. sijalle 22 joukkueen viestissä.

Viestin voitti jälleen kerran Valkeakosken Haka I, toiseksi sijoittui Tampereen Pyrintö I ja kolmas oli Ylöjärven Urheilijat I. Virin ykkösjoukkueen ero voittajaan oli 9.09. Yhdeksäs sija jäi vajaan viiden sekunnin päähän eikä kahdeksanteen sijaan jäänyt eroa kuin 16 sekuntia.

Viestin aloitusVirin ykkösjoukkueen aloittaja oli Heikki Leppänen. Hän oli osuutensa 10. nopein ja jäi voittajalle 1.30. Kakkosjoukkueen aloittaja Topi-Tapio Salminen oli osuuden 13. nopein. Aloitusosuus oli 8 km perinteisellä tyylillä sarjana MYL. (Klikkaamalla pientä kuvaa saat näkyville kuvan alkuperäisessä koossa.)

Heikki Leppänen, Anni HyrkäsYkkösjoukkueen edustaja toiselle osuudelle (Nyl 3 km) oli Anni Hyrkäs. Annin varsinainen sarja on N16, joten hän pääsi kovaan kyytiin. Anni selvisi urakasta hyvin, hän oli osuutensa 19. nopein. Kahden osuuden jälkeen Virin I:sen sijoitus oli 15. ja Viri II oli sijalla 19. Kakkosjoukkueen viestinviejänä oli Meri-Tuuli Nieminen.

Anni Hyrkäs, Timi HaikkaAnni lähetti matkaan kolmannelle osuudelle (M16, 3 km) myös sarjaansa alaikäisen Timi Haikan. Timin perinteinen hiihto sujui mallikkaasti. Hän oli osuudellaan 12. nopein ja nosti Viri I:sen 13. sijalle. Viri II:sen edustaja tällä osuudella oli Petteri Valtonen, joka oli osuuden 18. nopein. Virin kakkosjoukkue oli nyt sijalla 20.

Klaara LeponiemiTimi Haikka, Klaara LeponiemiViimeiselle perinteiselle osuudelle (N16 3km) Timi lähetti vasta 10-vuotiaan Klaara Leponiemen. Klaara selvisi osuudestaan hienosti; hän oli 16. nopein ja Viri I:sen sijoitus putosi vain pykälällä ja oli nyt 14. Viri II:sen viestinviejänä oli Maria Mattila.

Klaara Leponiemi, Ville PirttijokiEnsimmäiselle vapaalle osuudelle (Myl 5km) Klaara lähetti Ville Pirttijoen. Ville oli osuuden 6. nopein ja nosti Viri I:sen jo sijalle 11. Ville jäi osuuden nopeimmalle vain 8,5 sekuntia. Viri II:sen viestinviejänä tällä osuudella oli Aki Heinonen, joka oli osuuden 14. nopein.

Ville Pirttijoki, Arttu-Ville SalminenVille lähetti matkaan kuudennelle osuudella (M18 5km) Arttu-Ville Salmisen. Arttu hiihti hienon osuuden, jäin voittajalle vain 32 sekuntia ja oli 5. nopein. Hän nosti Viri I:sen sijalle 10. Viri II:sen edustaja osuudella oli Tuomas Arvonen. Tuomas oli osuuden 19. nopein.

Arttu-Ville Salminen, Tarja PotilaSeitsemännelle osuudelle (Nyl 5km) Viri I:sen edustaja lähti Tarja Potila. Tarja oli osuutensa 19. nopein. Tarja muisteli olleensa  Tampereen Poliisiurheilijoiden edustajana maakuntaviestissä Orivedellä 36 vuotta sitten eli suurinpiirtein saman ikäisenä kuin Klaara. Viri II:n edustaja osuudella oli Ella-Maija Salminen.

Tarja Potila, Aki IjäsAki Ijäs maalissaViimeisellä osuudella (Myl 10 km) Virin I:sen Aki Ijäs ja Viri II:sen Jarkko Penttinen näyttivät muille vapaan tyylin hiihtämisen mallia. Aki oli osuuden nopein ja Jarkko oli osuuden 3. nopein. Akilta jäi takaa-ajossa matka hieman kesken; puoli kilometria lisää, niin Viri I:sen sijoitus olisi noussut vielä pari pykälää. Aki ja Jarkko nähtiin kilpailun jälkeen palkintopallilla pokkamassa osuuden nopeimpien palkintoja.

Ensi vuonna Virin juniorihiihtäjät ovat sarjoihinsa yhden vuoden vähemmän alaikäisiä, joten odotettavissa on reilu parannus sijoitukseen. Ehkä ensi vuonna nähdään enemmänkin Viriläisiä palkintopallilla kilpailun jälkeen.

1 kommentti viestiin Hämeen viesti 2009

  • Valitettavasti jutun kirjoittajalla ei ole yhtään kuvaa Virin kakkosjoukkueen hiihtäjistä. Jos sellaisia löytyy, lähettäkää toki niitä julkaistavaksi.

Kommentoi